Magyar Krónika
Mekkora fegyvertény?
Magyar Krónika 2019. 05. 14. eseményekSurján László
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A feladat adva van: valahogy le kell fitymálni Orbán Viktor meghívását a Fehér Házba. Erre számos mód lehetne, észre kellene venni például, hogy a kormányoldal sem fújja a győzelmi trombitát.
A Klubrádióban persze az ész helyén már régen az érzelmek tombolnak, s Kuncze is ennek megfelelően beszélt arról, hogy miért lesz vesszőfutás ez a washingtoni út.

Ezért nem is emelnék szót. De a tudósítás szerint a műsorhoz hozzászólók többen is éles hangon keltek ki az ellen, hogy tehetséges politikusnak nevezzék Orbán Viktort, mert szerintük azzal a hatalmi, médiabeli és anyagi fölénnyel, amellyel ő és pártja rendelkezik, az, amit elért, nem olyan nagy fegyvertény.

Drága feleim! Gondolkozzatok már, ha van mivel. Milyen hatalmi, médiabeli és anyagi fölénye volt Orbán Viktornak, amikor 1998-ban először nyert választást? Később talán kicsit jobb helyzetben volt, de effajta fölényről 2010-ben sem lehetett beszélni.

Mit gondolnak a klubtársak, miből lett – ha lett – az általuk látott fölény?
Két komoly tényezőt említek: az első a szavazók nagy és növekvő száma. (Emlékeztetek: a patkány szapora állat). A második az ellenzék siralmas szellemi állapota. A szavazók körében elért sikerek pedig nem az égből pottyantak, azért bizony meg kellett küzdeni. Küzdeni ugyan a jobbik-balik oldalon is küzdenek, de valami azon a térfélen hiányzik. Hogy mi? Elárulom nektek, Bolgár úr kedves hívei: a tehetség. A politikai véna. Az a képesség, amely meglátja a lényeget és egy kicsit előre is tud gondolkodni.

Egyébként lehet, hogy a gyűlölködők most fején találták a szöget. Akár igazuk is van abban, hogy Orbán nem tehetséges politikus. Több annál. Van egy szavunk erre: államférfi.
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212