Magyar Krónika
Támogatói ebédet tartott a Montreáli Cserkészcsapat
Magyar Krónika 2019. 05. 14. eseményekBankó Anna
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Az 1953-ban alakult 37. Szent Margit lánycserkészcsapat, és a 23. Szent László fiúcserkészcsapat idén, 2019. március 24-én tartotta meg a támogatói ebédjét.
A vasárnap, 11 órakor kezdődő szentmisét Licskó Szabolcs atya felnőttcserkész a cserkészgyerekek bevonásával, segítségével tartotta.

A cserkészek közül többen ministráltak, segítettek a víz, bor, ostya bevitelében, valamint a könyörgéseket is a cserkészcsapat tagjai olvasták.
A szentmise alatt a Lubilate együttes zenélt.
A szentmisét követően, a Montreáli Magyarok Nagyasszonya Plébánia Mindszenty termében került sor az ebére. Az előkészületekben, - tombolák előkészítése, terítés, konyhai előkészületek – a cserkészek, valamint a cserkészszülők segédkeztek.

A támogatói ebédet Csukly Erzsébet, a lánycsapat vezetője, Edvi István, a fiúcsapat vezetője, valamint Licskó Szabolcs atya felnőttcserkész beszéde nyitotta meg.

Az eseményen több magyar szervezet vezetője képviseltette magát, a részvevők száma körülbelül 185 fő volt. Az ebéd alatt a Montreali Magyar Cserkészet támogatása érdekében, süti vásárra, illetve tombolajegy vásárra is sor került.
A főétkezés után rövid videó-, és képvetítés következett. A cserkészcsapatok egy kiállítással is készültek: a cserkészet megalakulásától kezdődően, különböző fényképes plakátokat készítettek, melyekből  kiállítást szerveztek.

Az ebéd nagyon jó hangulatban telt, jó volt látni azt az összetartást, a segítségnyújtást, amelyet a cserkészek mindig is képviselnek, hiszen a cserkészet az Isten, a Haza, az embertárs, és a magyarság szolgálatára neveli a cserkészeket.

Szeretettel gratulálunk a Montreáli Magyar Cserkészcsapatoknak eddigi kitartó munkájukért, és további sikeres cserkészéveket kívánunk nekik!

Köszönjük a szülők, barátok sok segítségét!

Jó Munkát!
Bankó Anna, KCSP ösztöndíjas, Montreal QC.
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212