Magyar Krónika
Sportszerű véleménye miatt penderítették ki a teniszlegendát
Magyar Krónika 2019. 09. 22. eseményekJuhász Attila
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Az Athlete Ally nevű szervezet, amely az LMBTQ-közösséghez (Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Queer emberek) tartozó sportolók jogainak támogatását, érvényesítését állítja tevékenységének fókuszába most leghíresebb tagjával szüntetett meg minden kapcsolatot.
Az összesen 59-szeres Grand Slam-győztes Martina Navratilová ugyanis ellenvéleményt merészelt megfogalmazni velük szemben.
Martina Navratilova | Foto: Clive Brunskill/Getty Images
A leszbikusságát évtizedek óta nyíltan vállaló legenda ugyanis nem tartja helyesnek azt, ha egy transzszexuális, vagyis férfiból magát nővé operáltató sportoló a hölgyek között versenyez. Navratilová szerint ez nem tisztességes, sőt lényegében csalásnak tekinthető, hiszen szerinte egy férfinak született, férfi génekkel rendelkező sportoló küzd meg olyanokkal, akik biológiai szempontból is nők.

Az ember azt gondolná, hogy ez egy teljesen világos és egyértelmű, ráadásul mélységesen sportszerű megnyilvánulás, a magát nyíltan az LMBTQ-közösséghez tartozónak valló személytől.

Ám, a szintén homoszexuális sportoló, a korábban bírkózásban jeleskedő Hudson Taylor által alapított szervezetnél ez kiverte a biztosítékot, azonnal eltávolították őt a tanácsadó testületből, homofóbnak, pontosabban transzfóbnak bélyegezték az amerikai teniszlegendát.

Azt pedig mindenki pontosan tudja, hogy ez mit is jelent.
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212