Magyar Krónika
Az orvosok így kerülik el a náthát
Magyar Krónika 2019. 01. 06. eseményekHáziPatika
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A gyermekek évente akár 8-12 alkalommal is megfázhatnak, míg a felnőtteknél átlagosan 2-3 alkalommal alakul ki nátha. Az orvosok ugyanakkor mintha kivételt képeznének, ők ugyanis ritkán lesznek csak betegek. Vajon mi lehet a titkuk?
Mi köze a hidegnek a megfázáshoz? 

A tél időszak kedvez a náthának és influenzának. Öröm az ürömben, hogy a betegek néhány nap elteltével maguktól is jobban lesznek, illetve hogy ezeket a vírusos megbetegedéseket elég nagy százalékban meg lehet előzni. Jól tudják ezt az orvosok is, akiknél valószínűleg senki sem találkozik gyakrabban náthás, influenzás emberekkel.

Az orvosok gyakran találkoznak náthás páciensekkel, mégsem kapják el a fertőzést
Egy orvos öt pontban foglalta a WebMD-nek, hogy mit tesz a vírusos fertőzések elkerülése érdekében. Íme, a megelőzés öt egyszerű, nagyon is betartható lépése:

Kézmosás

Mindannyian tudjuk, hogy a rendszeres kézmosás nagyon fontos, de ne felejtsük el, hogy erre nemcsak a főétkezések előtt van szükségünk, hanem minden fürdőszobai látogatás után is, illetve azelőtt, hogy szemeinkhez, ajkainkhoz, arcunkhoz érnénk. Azt se feledjük, hogy mindig elegendő időt kell kézmosásra szánni: az orvos szerint jó támpontot nyújthat, ha közben elénekeljük magunkban kétszer a "Boldog szülinapot" című klasszikust.

Használjunk kézfertőtlenítőt

Nem mindig van időnk csapot és szappant keresni. Ilyenkor - jobb híján - kézfertőtlenítőt is használhatunk.

Együnk egészséges, színes ételeket

Gyümölcsök, zöldségek, rengeteg vitaminnal és ásványi anyaggal: ezek nemcsak finom ízük miatt fontosak, hanem azért is, mert erősítik az immunrendszerünket.

Aludjunk eleget

Ha nincs meg a napi 7-9 óra alvás, annak az immunrendszerünkre is negatív hatása lehet, ezáltal könnyebben megbetegedhetünk.

Takarítsunk rendszeresen

Néhány vírus az általunk használt felületekre tapadva legfeljebb pár óráig él, mások viszont napokig is várakoznak, hogy mikor juthatnak be onnan a szervezetünkbe. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen törölgessük át fertőtlenítő kendővel a telefonunkat, a számítógépünk billentyűzetét vagy éppen a kilincseket a lakásban. Kézfogások után pedig nem árt megismételni az első vagy második pontban leírtakat. Forrás: blogs.webmd.com
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212