Magyar Krónika
Szeptemberben Budapest a szakmák fővárosa lesz
Magyar Krónika 2018. 10. 12. eseményekMH
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A rendezők a pályaválasztás előtt álló általános iskolások mellett a szakképzésben tanulókat, hozzátartozóikat és minden érdeklődőt szívesen látnak
Szeptember 26-28. között Budapest ad otthont a 2018-as szakmák Európa-bajnokságának, a EuroSkills Budapest 2018-nak. A háromnapos rendezvény alatt 37 versenyszámban mérik össze tudásukat Európa legtehetségesebb fiatal szakemberei. A nemzetközi verseny kiváló alkalom arra, hogy a magyar fiatalok bebizonyítsák, hogy tudásuk és tehetségük európai szinten is versenyképes

A világ egyetlen országa sem lehet versenyképes, ha nem áll mögötte megfelelő képzettségű és tudású szakemberréteg. Ezt felismerve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évek óta azért dolgozik, hogy javítsa és korszerű tudással töltse fel a szakképzési rendszert. Emellett a gazdasági kamarák komoly szerepvállalással támogatják a fiatalokat, legyen szó a testhezálló szakma és szakirány megválasztásáról, vagy a megfelelő gyakorlati helyek megtalálásáról. „Az oktatási rendszer átalakítása, a duális képzés bevezetése, az ipar képviselőinek integrálása a képzési rendszerbe mind ezt a célt szolgálták. Idén ágazati készségtanácsok alakulnak a szakmák oktatási igényeinek meghatározására, a tananyagok korszerűsítésére, a követelmények újragondolására. Ezenkívül javasoltuk, és továbbra is kiállunk egy általános ösztöndíj bevezetése mellett a szakképzésben.” – nyilatkozta Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) alelnöke.

Szeptember 26-28. között Budapest ad otthont a 2018-as szakmák Európa-bajnokságának, a EuroSkills Budapest 2018-nak. A háromnapos rendezvény alatt 37 versenyszámban mérik össze tudásukat Európa legtehetségesebb fiatal szakemberei. A nemzetközi verseny kiváló alkalom arra, hogy a magyar fiatalok bebizonyítsák, hogy tudásuk és tehetségük európai szinten is versenyképes. Jó eséllyel, hiszen a EuroSkills és párja, a WorldSkills versenyeken a magyarok összesen 11 arany, 12 ezüst, 22 bronz és 42 kiválósági érmet szereztek az elmúlt tíz évben. Ilyen eredményeket nem tudtak volna elérni a hazai fiatalok naprakész és kompetitív szakmai tudás nélkül, hiszen ezeken a versenyen a szakmák legjobbjai mérik össze a tudásukat, ráadásul idegen országban, idegen nyelven.

A háromnapos, ingyenes rendezvény alatt a szervezők 80 000 látogatóra számítanak. A rendezők a pályaválasztás előtt álló általános iskolások mellett a szakképzésben tanulókat, hozzátartozóikat és minden érdeklődőt szívesen látnak.

A szakmák Európa-bajnokságára utazóknak a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít.
További információ az esemény weboldalán, illetve az esemény facebook oldalán található.