Magyar Krónika
Öt étel, amit minden egyes nap kéne fogyasztanod
Magyar Krónika 2018. 09. 10. események
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Teresa Fung táplálkozási szakértő és a Harvard Egyetem professzora szerint vannak olyan ételek, amiket napi szinten kéne fogyasztanunk, hogy igazán egészséges étrendünk legyen.
Áfonya
Mert: nagyon magas az antioxidánstartalma, mellette pedi  A- és C-vitaminban, valalamit rostban is gazdag. A benne található flavonoidok pedig mérhetően javítják a memóriád, a gondolkodási és a motor képességeid.Helyettesíthető gránátalmával vagy cseresznyével is.

Csonthéjas magvak
Mert: bár a dió, a mogyoró és a mandula kalóriatartalma magas, de ezek mind rengeteg E-vitamint és fehérjét tartalmaznak, ráadásul omega-3 zsírsavban is bővelkedik.

Kelbimbó
Mert: A-, C- és K-vitaminban bővelkedik, plusz káliumot és folsavat is jelentős mennyiségben tartalmaz, és mindehhez még hozzájön az is, hogy különleges vegyületei megakadályozzák sejtkárosodást a szervezetben.Ha nagyon nem bírod, akkor egészen nyugodtan nyúlj a brokkolihoz, a káposztával vagy karfiolhoz.

Lazac
Mert: kétségtelenül drága mulatság minden nap lazacot enni, de hetente egyszer azért érdemes lenne beépíteni az étrendedbe, ugyanis rengeteg fehérjét és omega-3 zsírsavat tartalmaz. Kiválthatod chia maggal vagy lenmaggal.

Natúr joghurt
Mert: probiotikumokban gazdag – ez segít megtisztítani a bélrendszert –, plusz fehérje, B12-vitamin, kalcium és magnézium is bőven megtalálható benne.
Azt talán mondanunk sem kell, hogy ne a ízesített, gyümölcsös joghurtokra gondolj, ezek ugyanis rengeteg cukrot tartalmaznak.