A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 


 RÖVID HíREK
  Hírek röviden...

 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 

Most mi lesz?   

Magyar Krónika,
2017. szeptember 14.

Surján László

                    

Nem a téma jelentéktelen volta miatt nem írtam még a kvóta per elvesztéséről, mert szerintem is fontos dologról van szó. Hallgatásomnak technikai oka volt, nem voltam gépközelben egy ideig. Amit egyébként mindenkinek csak ajánlani tudok: időnként hagyjon időt magának másra is.

Azok a lelkes publicisztikák, amelyek, ha balról íródtak, akkor az Orbán kormány haláláról, ha a jobb oldalon fogalmazták meg, akkor Brüsszel haláláról és az Egyesült Európa születéséről szólnak, túlzások.

Volt egy per, elveszítettük. Ennyi.

Mi a következmény? Ez még a jövő zenéje. A Nap holnap is felkel, meg holnap után is. Ha nem fogadjuk továbbra sem a kvótásokat, Brüsszel bizonyára el akarja húzni a kvótánkat, akarom mondani a nótánkat. Ennek a módja a kötelességszegési eljárás. Annak a vége lehet megegyezés. Lehet per. Közben az idő meg, a kvóta tik-tak lejár. Az emberek pedig határozott véleményt formálnak, amit azért Junckeréknek is érdemes megfontolniuk. Mi ez a vélemény? Íme:A Nézőpont intézet 11 országban, döntően Közép-Európában felmérte, hogy milyen arányban támogatják vagy ellenzik a kötelező kvóta rendszert. Az eredmény kétharmados elutasítás. Ez országonként persze más.

A szlovákok 94, a csehek 93, a bolgárok 89, a magyarok 87, a szlovének 83, a románok 82, a lengyelek 74, a horvátok 71, szerbek 70, a németek 50, az osztrákok 46 százaléka utasítja el a migrációs kvótát.

Minket azzal vádolnak, hogy a kormány erőteljes migráció ellenes lépései mesterségesen hergelik a lakosságot. De lám, nem mi vagyunk az elutasítók élén! A tizenegy „versenyző” között még egy dobogós helyet sem kaptunk.

Mi lesz most? Először is semmi. Másodszor vita. Harmadszor talán megegyezés, vagy valami elmarasztalás, amit mindenképp kibírunk.

Közben azért ne feledjük, hogy a hazai balliberális oldal, nem feltétlenül a politikusaik, hanem a háttérben meghúzódó szürkeállományuk, hamis információkkal hergelték ellenünk nyugati hitsorsosaikat. (Nem akartam az elvtárs szót használni, egyrészt lejáratódott, másrészt azoknak, akikről szó van, nem feltétlenül vannak elveik.) Csak egy példa a hamis hírekre: a menekülőknek csak azért kellett gyalog vonulniuk, mert a magyarok elvették tőlük a vonatjegyüket. Az efféle álhírgyártás sajnos nagyon sokat ártott. Ha van még kitalálóikban és terjesztőikben valami lelkiismeret féle, akkor szálljanak magukba. Hiszen gyalázat, amit műveltek, ráadásul semmiért, hiszen ezek a lépések csak megerősítették a mi táborunkat.
Tehát most mi lesz? Lapátra kerülnek. Mármint a hamis hírek szerzői által támogatott politikai erők.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.