A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 


 RÖVID HíREK
  Hírek röviden...

 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 

A magyar kormány védelmére kel Izrael

Magyar Krónika,
2017.július 14.

 

                    

Nem antiszemita a Soros Györggyel szembeni magyar kormányzati plakátkampány. Ezt maga az izraeli kormányzat állítja, miután visszavonatták a budapesti izraeli nagykövetnek a kampányt antiszemitáznak nevező közleményét.

Az elmúlt hetekben Soros György magyar származású amerikai multimilliárdost ábrázoló plakátkampányt indított az Orbán-kormány. Soros arcképe mellett az áll: "Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!" - utalva a migrációt támogató milliárdos és a migrációt korlátozni akaró magyar kormány ellentétére. "Soros György tervének egyik pontja az, hogy évente egymillió migránst hozzanak be Európába" - mondta Orbán Viktor július elején, hozzátéve: Soros György bevándorlási tervét hajtják végre Brüsszelben, és helyes, ha a magyarok tudnak erről.

A kampány sok vitát váltott ki Magyarországon és külföldön is, egyesek antiszemitizmussal vádolták a kormányt. A Mazsihisz, a legnagyobb magyar zsidó szervezet is a kampány visszavonását kérte. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint viszont nem Soros származásáról szól a plakátkampány. Orbán Viktor a Mazsihisznek írt válaszüzenetében úgy fogalmazott: a magyar választók által közhatalommal felruházott miniszterelnökként "felelősségem, hogy megvédjem hazánkat és Magyarország polgárait". "Amíg én vagyok a miniszterelnök, addig minden erőmmel azon leszek, hogy ezen kötelességemnek eleget tegyek" - írta, hozzátéve: a magyar kormány védelmére a Magyarországon élő zsidó közösség is minden esetben számíthat. A miniszterelnök Izrael askenázi főrabbiját is fogadta a napokban.

Ennek ellenére Izrael budapesti nagykövete felszólította a kormányt, hogy vonja vissza a kampányt, mert az gyűlöletet és antiszemitizmust szít. Két napra rá viszont a legmagasabb szintről érkezett a reakció: Benjámin Netanjahu miniszterelnök utasítására az izraeli külügyminisztérium visszavonta a magyar kormányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot. Az izraeli kormányzat egyúttal éles szavakkal bírálta Soros Györgyöt, mert Izraelt rágalmazó szervezeteket pénzel. Szerintük "nem jogtalan a bírálat Soros György ellen, aki aláássa Izrael demokratikusan megválasztott kormányát a zsidó államot rágalmazó szervezetek támogatásával, és megpróbálja eltagadni Izraeltől az önvédelemhez való jogát".

A Soros Györggyel foglalkozó plakátkampány július 15-én ér véget.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.